Sunday, February 16

That little thing

Hi whats up

So semalam aku pergi isi minyak dekat petronas which is near to my house area. Aku pun tengah rushing masa tu so keluar kereta pergi bayar then bukak tank nak isi semua

Then datang sorang pekerja petronas ni. Dari jauh masa dia jalan ke arah aku tu dia dah senyum - senyum. Aku fikir dia nak promote kad mesra petronas ke pebende. & dia pun dari rupa macam orang Bangladesh mari, aku rasa.

Dia: Assalamualaikum :)
Aku: Waalaikumsalam
Dia: Can i help you? *tangan tunjuk pam minyak*
Aku: What? Sorry?
Dia: Can i help you?
Aku: Oh yeah sure.
Dia: How are you? Good?
Aku: Yeah i'm good.
Dia: Do you speak English?
Aku: Yup. A lil bit.
Dia: You study English?
Aku: Haha. Yes yes
Dia: Okay done. Thank you please come again.
Aku: Oh alright you're welcome :)

& lepas tu aku drive pergi pasar all the way aku takleh lupa apa yang jadi. Aku rasa that little thing kinda made my day. What if, aku yang buat mcm tu dekat orang? Easy. Senyum, tolong orang apa yg perlu, just being friendly.

Aku rasa sangat positive. Sangat motivated. Thanks dude

Malaysian should do this often. Bukan sekadar fikir kerja yang dapat duit je. Kerja bersungguh sikit, bior ikhlas orang kata. Ada keberkatan sikit. Gittuew

1 comment:

Nurhanim AR said...

Thats little thing..
Secara tak langsung bagi impak pada org lain.