Friday, December 6

That one friday evening

"Just because i like to express my feelings through song lyrics...."

No sir, well, I don't wanna be the blame, not anymore
It's your turn, so take a seat
We're settling the final score

And why do we like to hurt so much?

I can't decide, you have made it harder
Just to go on
And why, all the Possibilities
Well, I was wrong

That's what you get
When you let your heart win
That's what you get
When you let your heart win
I drowned out all my sense away
With the sound of its beating
And that's what you get
When you let your heart win

I wonder, how am I supposed to feel When you're not here?
'Cause I burned every bridge I ever built
When you were here I still try holding onto silly things
I never learn
Oh why, all the possibilities I'm sure you've heard

Pain, make your way to me, to me
And I'll always be just so inviting
If I ever start to think straight
This heart, will start a riot in me Let's start, start, hey!
Why do we like to hurt so much?
Oh, why do we like to hurt so much?

Now I can't trust myself
With anything like this
And that's what you get
When you let your heart win.

Friday, November 15

Cuti sudah habis bro



Hi assalamualaikum.

Lately memang banyak update thru phone je so kalau tak kemas, ada cacat cela tu faham faham je la. Wakaka. Bukan apa, kalau buka laptop karang macam - macam aku buat nanti. Tahu - tahu je dah habis 3 jam semata update blog saja.

Alright post yang lepas aku ada cakap aku tengah cuti & now cuti sudah habis bro (motip sangat). Alhamdulillah dah selamat masuk sem 3 untuk pengajian ijazah aku ni. Jauh lagi perjalanan. Baru - baru ni pun dah dapat result exam, alhamdulillah syukur sangat capai target :) next sem nak buat lagi better chaiyok chaiyok kahkah korea kooo

Sem 3 ni aku dah boleh rasa cabaran dia sebab dari segi syllabus, dah lebih terjurus kepada optic/mata. Awal - awal sem biasalah, mesti belajar benda general/intro je kan. Sekarang dah masuk clinical, akan belajar perkara - perkara basic macam nak cek jarak mata or rabun mata. Karang aku kena beli tools untuk clinical ni. Ha bukan setakat budak mbbs je yang kena beli stethoscope (betul ke nama nya?) bagai kahkah.

Subjek pun ada yang lecturer sama mengajar, ada lecturer baru. Yang lecturer baru ni memang kena pandai - pandai adapt dengan gaya mengajar dorang lah. Macam - macam kerenah. Ada yang taknak bagi notes langsung, ada yang pentingkan masa, ada yang suka bercakap je secara kritis. Ha ada satu lecturer ni memang dari India, aku asyik tersasul cakap melayu je dengan dia kahkah mana la dia faham. Durasi kelas pun panjang - panjang, ada yang sampai 4 jam terus. Baru minggu pertama sem baru ni, dah rasa getar lutut :/ gulp.

Eh hari tu masa cuti kan sempat aku dengan Jemahs pergi mandi - manda dekat Sunway Lagoon wakakaka dah lama kot tak datang sana. Rasa excited dari kaki sampai kepala. Bukan selalu dapat chance pergi kan, kami pergi ni pun plan spontan je. Tiket pun takda lah tengah promosi ke pe. Seronok sangat luangkan masa satu hari kt SL. Kami main semua gelongsor yang ada termasuk Vuvuzela. Then, ada main splash 5D, scream park, sampan pusing 360°, tengok binatang semua macam - macam lah. Kalau korang nak pergi, aku sarankan sediakan bajet dalam $200.

$90 - tiket dewasa (MyKad)
$30 - loker besar (Muat 4 beg sekolah)
$20 - makan (Subway, Burger King)
$35 - satu gambar size 4R (Kalau ada guna khidmat photographer SL)

Yang lebih - lebih tu buat isi minyak kereta ke tambang bas ke beli keychain ke kahkah.
Oh ye aktiviti lain seperti bungee jumping or flying fox, harga bayaran lain - lain tau dalam $100 lebih. Jadi kalau rasa nak main, sediakan duit lebih sikit kayz!

Btw inilah gambar yang kami beli dari SL! Untuk kenang - kenangan! Ihiks

Friday, November 1

Cerita 4 pagi


*Fuhh fuhh buang habuk*

Ehem hi assalamualaikum.

Sebenarnya aku tengah cuti sem ni. Sebulan lebih. Dah nak habis dah, 11 haribulan nanti kang aku dah start sem baru. Alhamdulillah, satu tahun degree life aku dah habis dengan jaya nya! Tinggal lagi 3 tahun. Kira kira ada lagi dalam 6 long sem 2 short sem termasuk waktu praktikal nanti. Jauh lagi perjalanan ni mudah mudahan tak tergelincir dalam titian, insyaallah.

Awal awal before cuti jetjet nak kerja tapi ala fara come on, bukan selalu aku dapat cuti lama ni. Dah duduk rumah dah seronok jadi badak berendam kerja tidur makan tengok tv online makan tidur, nak kerja pebende. Bhahahahaha tapi takpa aku suka duduk rumah, serious.

Pakwe pun bukan duduk dekat kalau nak dating. Kahkah!

Cuti ni banyak habiskan masa baca buku haha nak tergelak aku taip ni pasal nye umum memang mengetahui Fara Dee ni paling malas membaca ye! Petak sangat duduk rumah baik aku habiskan buku - buku yang aku beli ni. Sayang, tersusun di atas rak masih berbalut tapi isinya tak diamati.

So far aku dah habiskan 3 buku masa cuti ni (achievement unlocked) wakaka buku aku baca buku simple je. Yang senang digest. Depan aku ni ready lagi satu buku baru. Esok baru nak start baca aherherher :3 wish me lurck bebeyh!

SENYUM JETJET

Ha jangan tak tahu semalam aku & Mira karaoke dua jam! Sewonoks.

Monday, October 14

Rasa

Rasa aku takda guna
Rasa orang lain lagi bagus
Rasa benci diri sendiri
Rasa macam orang nak rampas kau

Dari aku.

Kenapa aku rasa macam ni?
Aku tak pernah rasa macam ni.

Memang kalau dah sayang,
Rasa macam ni ke?

Ke aku rasa gila dalam dunia sendiri.

Thursday, August 15

Love Me

My friends say I'm a fool to think
that you're the one for me
I guess I'm just a sucker for love
'Cuz honestly the truth is that
you know I'm never leavin'
'Cuz you're my angel sent from above
Baby you can do no wrong
My money is yours
Give you little more because I love ya,love ya
With me, boy, is where you belong
Just stay right here
I promise my dear I'll put nothin above yaa bove ya
People try to tell me
but I still refuse to listen
'Cuz they don't get to spend time with you
A minute with you is worth more than
a thousand days without your love,
oh your love
My heart is blind but I don't care
'Cuz when I'm with you everything has disappeared
And every time I hold you near
I never wanna let you go,
oh
Love me, Love me
Say that you love me
Fool me, Fool me
Oh how you do me
kiss me , kiss me
say that u miss me
tell me what i wanna hear
tell me you love me.

Saturday, August 10

Hari lahir di hari raya ketiga

Hari ni 10 August hari ni hari lahir aku hang tau dak?

Dah tahu, wish cepat >:(

Alhamdulillah dah 20 aku bernafas di atas muka bumi. 

Terima kasih Ilahi untuk nyawa ku ini. 

Terima kasih Mama sebab lahirkan Ara.

Terima kasih Ayah untuk....erm tanpa Ayah sapa la Ara hahahahahaha k cukup!

Hari ni juga dah hari raya ketiga, inilah masa untuk kita rai kemenangan kita setelah sebulan berpuasa. Raya lah habis habisan bagi mereka yang betul - betul menghayati ramadhan. Jujur bagi diri sendiri, ramadhan kali ini rasa terlalu pantas berlalu & aku tak banyak meluangkan masa untuk menjalankan ibadah - ibadah sunat ataupun mengumpul pahala secara langsung. 

Aku berharap aku akan berjumpa kau lagi Ramadhan.

Ha amacam raya? Seronok?

Tahun ni raya aku di kampung belah Mama kt tanjung karang, seperti biasa sama macam saban tahun. Dah dua kali raya aidilfitri tanpa Atuk. Dulu kalau ada atuk, pepagi tu jangan haraplah nak membuta sampai matahari naik. Mesti dah kena sergah suruh bangun, suruh makan, suruh sembahyang. Dulu kalau ada atuk, kuih muih mesti penuh atas meja. Jeruk wajib ada, tahun ni dah takda jeruk. Dah takda asam. Dulu kalau ada atuk, walau tak sihat macam mana pun mesti keluar layan tetamu. Sekarang entah sapa - sapa je nak layan semua mengomel dekat dapur je.

Untuk Atuk & Nenek belah Ayah, tak banyak kenangan yang ada sebab atuk & nenek pergi masa Ara kecil lagi. Kalau atuk & nenek masih ada, mesti selalu balik kampung Kelantan kan :)

Al - fatihah untuk atuk, atuk & nenek.

Nenek yang sorang ni je haa tinggal. Walaupun kadang - kadang tak faham nenek cakap Banjar, tapi Ara iye kan aje la :3 hehe

Duit raya tak banyak pun tahun ni, dah bertambah umur tak semestinya dah bertambah amount duit raya. Takpalah, aku kasi can ke adik - adik. Bergembiralah selagi boleh dapat duit raya. Jangan tahu nak merungut je kalau orang bagi singgit. Bersyukur je la orang kerja bukan nak bagi kau duit raya je haih angin pulak aku >:(

Raya pertama :3
Raya ketiga :3
Raya kedua :3
Baju raya tahun ni mungkin yang paling banyak kot aku pernah ada haha melampau tak ada sampai tujuh baju? :/ boleh pakai untuk 7 hari raya kauuuuuu kerlassssssssssss! Ada warna hitam, merah, biru, mustard, hijau (wajib ada) hihi ada yang padan tak dengan engkorang? :) Family aku cam biasa takda colour theme ke apa tapi secara kebetulan yang lelaki semua beli baju raya merah, aku pun ada baju kurung merah. Mama je slek sikit warna purple jadi lah tu nak sama sikit - sikit. Bhahahaha

Cuti aku sampai Ahad ni je woi which is esok. Supposedly Isnin ada class macam biasa tapi coursemates semua dah sepakat minta lecturer cancel kan so Isnin aku nak merendek buat benda lain wakaka hari Selasa class cam biasa wokay boss!

Aku mungkin buat open house on third week. 

Siapa yang tak dapat invitation tu, erm anda sememangnya tak dijemput aherherher kbye!

Monday, July 8

Happy fasting people ^_^

Assalamualaikum.

Insyaallah lusa kita bakal berjumpa lagi dengan ramadhan.

Alhamdulillah umur aku pun masih panjang, masih diberi kesempatan untuk berpuasa lagi.

Mintak - mintak dapat puasa penuh? Kahkahkah.

Ok aku dah start semester baru. Semester dua. Hidup berjalan seperti biasa. Cuma jadual makin padat, dan subjek pun makin susah. Takpa, pelan - pelan kita kayuh. Mudah - mudahan sampai ke tepian.

Subjek yang paling aku suka sem kali ni, Eye Anatomy. Best sebenarnya belajar pasal mata sendiri. Mata ni bulat je. Golek - golek kalau dipijak, penyek. Tapi kalau dibelah, dikoyak lapisannya satu persatu, subhanallah complicated gilo. Itu baru eyeball, belum aksesori mata seperti eyelid, eyelashes. Dengan muscle yang control pergerakan mata kita, dengan tulang yang mengikat mata kita supaya stay dalam gua nya sendiri. Interesting.

Takpe, rileks dulu. Aku pun masih mentah. Takkan baru belajar dua sem engkorang dah expect aku boleh jadi expert bab mata. Banyak lagi aku kena belajar. Banyak lagi aku kena baca...

Itu bahagian anatomy, yang bahagian fizik - fizik tu pun dah start memeningkan kepala aku. Well masa sekolah i used to love physics, but sekarang belajar pasal optics jadi macam kurang minat. Padahal konsepnya sama je, belajar pasal perihal cahaya atau getaran. Kena fokus dalam class selalu kalau tak, ke laut.

Pasal lecturer, memang boleh bikin lutut gua gegaq. Satu sir india ni memang scary, garang - garang kelakar gitu. Before masuk class dia, pastikan jangan lambat dan pastikan dah study dulu tentang apa yang bakal diajari. Pastikan kalau dia bertanya soalan, mesti ada jawapan. Jangan cakap tak tahu, dia pantang. Aku ambil jalan paling selamat je dalam class dia, datang awal duduk depan senyap jangan bercakap angguk - angguk kepala masa dengar lecture buat semua homework dia. Sekali cari pasal dengan dia, jaga - jagalah. Mampus :O

Cukuplah, aku ada lab report nak kena siapkan. 

Selamat berpuasa cecantiks dan hehandsomes!

Salam mata ikan! Babaiii

Monday, June 3

Ke BC kami berbasikal

Hi assalamualaikum!

Sedih tengok dah nak masuk setengah tahun post untuk 2013 belas belas jeeeeeee?!

Mei lepas tak post apa langsung. Dasar loser.

Apa pun, selamat bulan Jun people.

Aku tengah cuti sem dua minggu ni. Tapi, dah kehabisan dan tinggal beberapa hari saja lagi untuk aku berjimba. Isnin minggu depan dah start masuk kelas balik. Kali ni, lagi berat sebab masuk long sem. Yakni, credit hours lebih banyak. Yakni, lebih busy.

Apa pun sebelum start cuti yang ini aku dah berazam awal - awal aku akan produktif kan hari cuti dengan, melepak. So far, hari - hari aku keluar. Jumpa kawan sana. Jumpa kawan sini. Jumpa kawan lama. Jumpa kawan baru. Penat ke letih ke apa itu belakang cerita. Yang penting, kita jimba. Muahahaha.

Semalam aku gerak ke Bukit Cherakah.

Salah satu plan aku. Memang lari dari kebiasaan.

Aku sangkakan berbasikal sekitar BC tu rileks je. Rupanya kena naik bukit. Pergh, macam tak cukup nafas. Semput separuh mati. Sampai basikal diketepikan, diri aku berbaringan di tengah jalan. Punyalah penat kaw kaw. Macam tu lah gaya bila dah setahun tak bersenam. Macam tu lah gaya bila tak 'praktis' dulu.

Padan muka diri sendiri.
Introduce you to one of my best guy friends - Acap
And my best girl friends - Zati, Fatin & Meyra
Teman budak lelaki mandi -.-
The boys <3>
The girls <3>
SMILE GUYS! Ok just me
Kesian kuda lapar hm mampu bagi daun pokok je la ye haha
Penat cycling sumpah :( tapi masih mampu senyum! :D
 
"Pose buat ikut suka hati engkorang"

ALL OF US :) Happy naik basikal!






Alhamdulillah segala nya berjalan dengan lancar. Plan berjaya, kawan seronok, kita seronok. Cuma aku kesian dekat Acap mula - mula sebab banyak melayan kerenah kitaorang yang perempuan ni hahaha sorry cant help it. Biasalah perempuan banyak merungut, banyak membebel :P This is one of my big outings, jarang dapat kumpul semua orang dan keluar ramai - ramai macam ni. Fatin Meyra Zati Acap Ud Azli Jimmy, i rarely say this but i love you guys :) thank you so much for the day. I'll never forget this unless aku dah mula nyanyuk bila tua nanti hahahahahaha k tak kelakar -.-

Balik rumah, masing - masing mengadu sakit bontot.

Sangat luls.

Thursday, April 25

Half day out

Hi yeah its me again yeah two posts in a row yeah I'm rock bebeh!

So again, 

Yesterday went out with my bff, Rayhan :)

Plan nak tengok movie sebenarnya but takda cerita yang best so yeah kinda buang masa & minyak datang sunway sebenarnya ahahahahaha so guys before nak keluar tengok wayang make sure dah cek dulu ada movie apa or the time showing blablabla kayyyhhhhh! Apa pun menyompek kan diri bergambo dengan Monster Inc ( tak tahu betul ke tak because I don't layan cartooonnnns )


Girls kalau dah jalan - jalan takda tujuan of course the least thing we could do is, 

WINDOW SHOPPING HOYEAHHH!

Yang best jalan - jalan dengan Rayhan ni we have this one interest in common yelah kalau takda benda sama tak bespreng la ye dak ok ok kitaorang suka try kasut ahahaha! Masuk mana - mana kedai anggap macam kedai sendiri try shoes here & there eh that one lawa try joms eh that one pun lawa haa try try eh that one tak lawa la so LEAVE.

Tapi kalau taknak beli, jangan sesekali tanya harga kasut tu berapa & all that.

Karang dapat penampor je. Bhahahahahahaha XD

Pusing - pusing mall sampai lebam & out of the blue we saw these gajah - gajah gemuks dok bertenggek tengah - tengah alam....hahaha takda gajah hijau so I chose the purple one! Rayhan pilih this one huge red elephant haha kemain nyah! K tanpa menghiraukan hiruk pikuk sekeliling terus camwhore macam tak sedor diri k malunyeee ya allah anak siapa niii ya allah anak arifin dengan anak pah rodin rupanyeee ya allah


The elephants were very friendly I tell ya :) HAHAHAHA. Lepas dah syiok bergambo rasa lapau membuak - buak & then decided to have our late lunch dekat shah alam hewhew pergi lepak kemain jauh nak makan balik town sendiri jugak! Ahahahahaha bandar tumpah darah ku kuikuikui. Makan laksa buat lepas craving pehpehpeh sumpah sedap sampai jilat sudu (Y) Rasa macam nak tanya abam tu pe rahsia kuah laksa sedap hehehe hi abam saya single lagi ;D kahkah! After melantak semua terus gerak sekolah lama 19!

Weh,

Senior sanggup turun padang tengok junior berlatih kawad ni...

Jaga - jaga.

Wednesday, April 24

Paramore by Paramore

Hi hei hoi assalamualaikum readers ku yang tersayang!

Dua minggu lepas album Paramore yang baru dah keluar tau! :D Tahu ke dak ni eyy

So sebagai kipas susah mati Paramore, Ive been looking & asking for it dekat speedy giant 13 ala shah alam people yknow la where kanzz

"Album baru Paramore dah sampai tak kak?"

"Belum lagi dik."

"Tahu tak bila sampai? Sebab dah release dah worldwide hari tu."

"Erm akak pun tak sure."

"Minggu depan ada tak agak - agak?"

"Erm tak pasti dik."

"Oh takpalah. Terima kasih."

Betapa malasnya akak speedy tu layan aku kanssss dasar. I know Rock Corner memang dah jual Paramore ni since day 1 - April 9 tu but yelah rock corner bukan sebelah rumah akak je dik haa akak ni busy tau takda masa nak jalan jauh jauh uhuks.

So yesterday I went out with my bff, Rayhan to Sunway Pyramid yelah typical place to lepak lepak cari pasal kan & then pass by dekat cd store ni.

"Weh jap, baru teringat aku nak beli cd Paramore!"

"Haa pergilah tanya akak tu."

So I asked this akak cina muka sumpah garang gila babs macam nak telan orang kahkahkah whether cd baru band nama Paramore ada ke tak & dia straight away jalan laju macam tak hengat dunia tuju ke destinasi & show me,

"Here."

And I was like...

HAMAGAD OK DAH NAMPAK TU
TERUS CAPAI & BERGAMBO PE LAGI
BUKA PEMBALUT PASANG CD DALAM KERETA DENGAN RAKUS HOYEAHH!

Oh gawwwwddddddd I was like the happiest girl in the world I don't need a boyfriend anymore I just need Hayley Williams! Hahahaha boleh tak aku tak mampu nak express betapa puas hatinya kau dapat rogol album fav band kau eventhough duit kau habis?

Padahal makanan 5 hengget pun rasa mahal sanggup ikat perut! 

Lol angats.

Well whatever it is I know Paramore won't let me down & this new album is DEFINITELY WORTH ANY PRICE! For you guys out there kalau masih tercari - cari new & good musics aku recommend Paramore's. Enough said. The songs are lil bit different from the old ones but yeah ini album paling jujur dari dorang because they've been through ups & downs after the Farros decided to keluar from the band. Bare in your freaking mind, tiga orang dalam satu group boleh buat sampai 17 lagu in JUST ONE ALBUM pehpehpeh mana mau cari ini macam macha?

Most of the songs Hayley & Taylor yang compose, maybe sebab they both banyak experiences sama ada baik ke buruk Im not really sure but all the lyrics are meaningful. I feel ya brotha phew oh yeah semua lagu sedap - sedap & my fav songs from this new album are probably erm erm erm susah nak pilih sebenarnya! Haha. Ok, Part II & Last Hope. Part II lebih kurang macam kesinambungan from Let the Flames Begin song la. Best!! (Y)

I hope Paramore will stay together as a band & keep making good musics, because I just can't imagine my life without having them to obsess over though :( Anddddddddd in case you haven't seen their newest music video yet, taraaaaa!

 

Hey I'm still into you, Paramore ;)

Tuesday, April 2

Serang Balas

Hai. 

Dah masuk April dah, baru terkedek - kedek nak update.

Mac tak update apa - apa langsung, apa cer? 

Muahaha maaf gua tahu engkorang rindu gua, gua pun rindu juga. Apa pun, aku dah renovate blog ni sikit. Dah tukar kulit baru. Jadi, amacam? Ada baik ka? Cakap ye >:)

Orang kata selalunya orang yang takda 'life' je yang suka luangkan masa dekat laman sosial. Aku tak pernah setuju dengan statement ni. Bagi aku, kalau aku lagi banyak benda nak buat, aku lagi banyak tweet/blog. Kalau aku duduk rumah je tak buat apa, lagi kurang aku bermonolog atas dasar, "nak cerita apa?"

Kalau kita busy pun, kalau kita cari masa, boleh je sebenarnya. Takda istilah orang yang spend masa depan laptop ni orang takda life. No bro no no no. Life tu kita yang lukiskan. Kalau kita lukis corak petak, petaklah dia. Kalau kita lukis bentuk leb, leblah dia. Orang luar apa tahu? Bukan ke seni itu buta?

Now, dah minggu kedua dalam second short sem. Sebelum itu, dah sedap lepak cuti tiga minggu. Sebelum itu, sengsara exam akhir sem. Final? Macam palat gua bagitahu lu. Sebab apa? Sebab gua dah baca gua dah hafal kasi rapi punya semat dalam kotak memori sekali boleh lupa. Boleh blank dalam dewan exam, Allah. Itu je yang aku fikir.

Apa pun, kita tunggu result dia macam mana.

Jadi Ahad semalam aku gerak Midvalley tengok G.I Joe: Retaliation. Agak excited sebab masa sekualnya yang pertama, aku tengok dekat wayang. Aku tak tahu kalau cerita ni diadaptasi dari animasi ke apa, jadi aku tonton dengan minda yang terbuka. Sekual first memang best, so sekual kedua mesti lagi gempak kan? Nak - nak, orang gila wayang dah start tweet g.i joe 2 ni,

"Best baq ang!"

"5 stars!"

"Nak tengok lagi!"

Aku pun berkobar - kobar lah nak tengok. Warm Bodies dah lah tak tengok lagi padahal aku dah tengok trailer awal - awal, dah excited awal - awal, dah cop awal - awal, sebulan before engkorang semua tetiba jadi master dalam ini movie tahu? Jadi, gua berundur.

Ok back to the story, G.I Joe Retaliation ni was surprisingly OKAY for me. One thing yang menarik dalam movie ni of course watak Storm Shadow, mamat korea ke jepun tu pergh badan dia tiptop macam gini (Y) And the fact that Captain Duke mati awal sangatlah turn-off-moment. Like come on, he's the captain kot? Like come on, handsome kot? Haha. Aku bet mesti ada masalah luar masa Channing Tatum ni tengah shoot. Jadi, watak dimatikan.

*Curi fatin punya gambar*
The action is fine. Sebab aku tengok 3D je kot yang buat gempak? Hewhewhew. Still a good movie to watch. And this is just my opinion mana tahu engkorang tengok boleh nangis pulak ke? Haa rambut je sama, hati lain - lain bro :B

Oh yeah, great hangout with my new friend, Atik! If you could read this Gogo, i just wanna say apahal you comel sangat duh omg hahahahahahahahahaha this was our first meeting and it turned out well, thank you for not being socially awkward with me :P

Haa engkorang jangan kacau dia, ini anak ikan mak noks! Ngehngeh

Sunday, February 24

The return of Paramore : This is my story

Hi hello assalamualaikum. Sorry for not posting anything ever since hehehe well i got so much to tell you guys!!!! But masa macam tak mengizinkan coz final dah nak dekat dah. Selasa ni kot final exam :( So wish me luck k guys?

Ok last week, 17 feb, Sunday, I went to Paramore's concert!!! Can you believe it? Arggghhhhhhhhhhhh!!! Haha Idk how to picture my excitement through words and all, it was just perfect. You know, the feeling when you got to see your fav band, LIVE LIKE IN FRONT OF YOU FUCKING EYES! Selama ni just tengok gambar berangan how they look in real life, or hafal their lyrics and get emo with their songs, or headbanging dalam bilik ayor or, minat paramore sesorang coz none of your friends yang layan :( well its like a dream comes true!

Ive been trying to masuk contest nak dapatkan M&G passes, sebab nak sangat jumpa Hayley Jeremy Taylor ambik gambar mintak sign ke apa, but yela bukan my rezeki kot to win any :( Its okay lah, seba before contest semua tu Ive bought my ticket like, sebulan lebih before the concert hahahaha can you see how excited I was?!?! Masa the organizer announced the return of Paramore, dalam bulan 11 tahun lepas I think, I was sooooooooooooooooooo terkejut & happy! I even tweeted, "SUMPAH NAK PERGI CONCERT PARAMORE TAK KIRA APA JADI!" Haha sebab the last time they came to Malaysia, I couldnt go because under age lagi plus masa tu bulan 10 like berapa hari je lagi before SPM haha plus tuesday malam kot, no way boleh lepas padahal esoknya sekolah :<

Memang berazam kalau Paramore datang for the second time, I'm so going so yep! :D

I went there with my coursemates, Yana! Ajak all my bestfriends tapi semua macam taknak pergi asdfghjkl I iz sad you know. Baru ingat nak share this best moment dengan kawan kawan tersayang so that Ill be more excited tapi takpalah haha coz korang bukan minat paramore pun kan, nanti masuk concert blur tak tahu nak nyanyi apa hahahaha sokay pal! Pergi berdua je dengan Yana, but I met Ayie there. Ayie ni sebenarnya kawan lama, contact through facebook & twitter sebab sesama pergi camping pertahanan awam masa sekolah dulu but we never met in person. Hahaha thanks to Paramore sebab bikin gua jumpa sama ini abang Ayie retis! :P

Yada yada yada mari layan gegambar pulak!

My ticket! Worth every sen I tell ya!!
Before masuk stadium!

Met this awesome Ayie!
Yana and me, showing our tag :D
PARAMORE BABYYY!


After the concert habis, tehee :D
Last but not least, my own captured pic of PARAMORE!


Banyak lagi gambar and videos I took tapi rasa ralat nak share semua dekat sini, Im sorry :) Oh yeah excuse my face in every pic hehehe buruk y'all berpeluh bagai padahal dalam stadium, ada je aircond hihi yelah what do you expect kan, takkan tengok Paramore tapi duduk diam je, bak kata Hayley, headbanging is crucial so I headbanged gegila all I can hahahaha the show was beyond amazing. Hayley was so energetic, oh Jeremy and Taylor too! You can never met other band yang ada vocalis cool nak mampus macam ni, and guitarist yang hots gilos! Haha and what matters, they stand 3 orang je in a group, mana nak cari? ;) Even though tak sempat nak jumpa the Farros, I dont mind. Because I love Paramore, and Paramore is a band :')

In case you want to read more, I suggest you guys pi baca this mistahfong blog, dia memang review kaw kaw pasal concert Paramore that night :) Go visit now!

So thank you Hayley Williams, Taylor York, and Jeremy Davis for coming back. Remember you guys said "Paramore loves Malaysia?" Well, Malaysia loves you even MORE! :'D Do come again!

Love,
#Parawhore 
Since 2008, and still.

Tuesday, January 29

Gossip Jemah 2.0

Hi cuba teka dimanakah lokasi saya sekarang? Ahak!

Live from msu library. Class jah hapdet dari pc sini hohohorlicks.

Tapi lagi best la hapdet guna laptop kesayanganku. Baru ada fun. Umph!

Keyboard pun keras semacam je pc ni hahahaha

Saya tak tahu nak hapdet apa. Maka ready untuk dengar bebelan FD yang poyo ni k sayang?

So I talked to Aisyah just now, my coursemate about our life masa dekat matrics dulu. She did mention about some people which aku familiar lah. Coz before this aku tak pernah kenal or tak pernah nampak pun Aisyah ni masa dekat matriks dulu. Haha Idk why. Sama ada aku yang kurang bersosial or Aisyah yang kurang capub ( cari publisiti). Borak punya borak terkeluarlah nama mr. R aka jejaka hots dekat KMS. Until now kot, dia still hots? Whoops! Aku try cover untuk tidak terlalu excited so I tried untuk korek beberapa rahsia or gossip la senang cerita pasal R dari Aisyah.

A: "Awak kenal tak roommate R?"

FD: "Erm tak pernah ambik tahu pulak. Kenapa?"

A: "Kawan kita nama Aizat sama satu bilik dengan dia"

FD: "Oh okay. R tu hot kan? Semua nak bhahahahahaha"

A: "Kita tahu R tu pernah dot dot dot dengan awak :)" *bisik*

FD: "HAA?! MANA TAHU?! :O" *terkejut beruk*

Laa macam mana orang yang naif macam Aisyah ni boleh tahu? Haha ini berbahaya woi. Coz kisah kami kan rahsia hewhewhew tolong muntah dua baldi. Cerita punya cerita macam macam lah aku tahu. So student kms ni bukan lah living under a rock sangat kan? Haha ada juga tukang internet bergerak ni. Aku kagum!

Asalkan cerita yang disampaikan tak menyimpang jauh dari realiti asalnya, takpa. Im so fine with it. Tapi kalau cerita tu didatangkan sekali dengan fitnah, oh man. Im so fine with it jugak! Haha coz why I should bother apa people say kan? I know my life and I know what I am doing. Tapi erm sebenarnya aku belum dengar pun bad story pasal aku so far hehe alhamdulillah :) Aku harap sesiapa yang ada rasa kurang senang dengan aku boleh terus terang je sebab aku sangat open. Aku bukan pesen yang cepat sentap - sentap ni. Jadi aku berharap sangat takda jurang di antara kita cewah dengan siapa aku tujukan ni pun aku tak tahu lewls. K pada reader kesayangan lah sapo laie eh

Untuk post kali ni, takda gambar peribadi. Takkan hampa expect cheq bawa USB pulak nak transfer gambar dari phone ke pc ni kan.

Kalau ada bluetooth, pun OK.

Jaga mata, jaga mulut, jaga telinga.

Assalamualaikum.

Friday, January 25

Juvana trip!

Hi assalamualaikum its me again ( muka selambe )

Tak terlambat lagi nak wish Salam Maulidur Rasul untuk semalam :) Sedangkan Allah yang memiliki dunia akhirat pun berselawat untuk kekasih hatinya Rasullah saw apatah lagi kita manusia yang hina ni. Jadi banyakkan berselawat untuk Nabi kita ok!

Aku tengah cuti 5 hari ni ye 5 hari je mampu! Semalam, hari ni, esok, lusa, tulat. Selasa ada class balik agagagagaga

Rasa macam jarang cerita pasal uni life kan. Banyak cerita pasal aku enjoy je kehkehkeh ate nak buat acane teman malas benor nak cerita benda lain. Teman cerita benda yang seronok je untuk mike. Lulz fail loghat perak aku! Rabu hari tu sebelum cuti saja janji dengan classmates kesayangan kita nak pakai baju warna turquoise sama - sama. Since aku obses dengan warna hijau, turquoise pun turut menjadi mangsa kerakusan aku jugak muahaha.
Let me introduce you my best coursemates, (gambar atas) from left Yana, Zati, me & Annisa. Ni memang geng lepak together la pergi mana pun kalau boleh nak sama - sama. Selalunya kitaorang berlima including Aisyah tapi time ni Aisyah tak pakai turquoise jadi dia pun tolak tepi diri dia hahaha kitaorang tak suruh pun kayz. What i loved about them, eventhough dorang tak senakal ikut kepala aku tapi dorang sangat sangat baik :) aku jaranglah jumpa a group of people yang hati ikhlas yang sure kau boleh rasa. Macam aku selalu kata, ikhlas tak boleh nak tunjuk tapi kita boleh rasa.

Aku bersyukur sangat sebab masa awal - awal masuk belajar aku dah macam aduh kenapa semua nampak skema ni hahaha aku bukan kutuk dorang, aku just rasa rendah diri, rasa macam tak dapat diterima masyarakat sebab aku geganas or pendek kata, jahat sikit kan bhahahaha layak keezzz :P Dah lama - lama dah kawan semua, baru boleh ngam alhamdulillah. Dorang pun kata yang aku ni kalau orang tak kenal akan cakap aku sombong sebab muka ketat ahahaha dah kenal, gila rupanya si FD ni.

Tak kenal maka tak cinta, bro.

Ok yesterday aku keluar dengan bestfriend kesayangan saya Fatin Nazzy hot gitu. Dah lama dah plan nak keluar sebab saya nak tengok filem pakwe saya, JUVANA woots! Aku dah boleh agak filem ni akan jadi box-office sebab Juvana drama series pun dah gempak pe lagilah filem kan? Mesti umphh! Just rasa terkilan sikit sebab drama Juvana tak sempat tengok habis dulu. Masa tu baru daftar masuk matriks jadi mana ada masa nak tengok tv noks. Lagi - lagi cerita tu bersiaran setiap hari Isnin. Kalau hari minggu ke bolehlah lenjan tv dekat rumah hewhew. Sempat layan dekat tonton pun beberapa episod je lepas tu dah ketinggalan. Bila dah ada masa nak layan balik, tonton dah buat drama Juvana tu kena bayar kalau nak tengok. So I iz sad :'(

At that time kawan - kawan aku semua tak layan Juvana haha again sedih gila hidup. Jadi aku memang tak tahu kesudahan drama tu penat je layan masa awal - awal. Akhirnya semua tak tengok tah pape kau FD. Jadi kalau ada sesapa pernah tengok drama Juvana sampai habis, pls pls pls story kat aku? Tak pun, sesapa yang ada full episode of Juvana pls pls pls bagi aku? Eh?

K back to the main story where I watched Juvana the movie on its first day of tayangan semalam! Hihi bangga mak nyah! Anddddd Juvana best gila bapak dia ah. Haa cukup penegasan tak? Best gila gila gila gila. Best bukan setakat sebab dia sambungan drama dia yang dah lazim hebat tu tapi the movie itself memang dah bagus. Aku rasa siapa yang tak tengok drama dia pun still boleh faham movie ni so jangan risau ok?

Sekolah wira bakti ditutup jadi ada some students yang dibebaskan and the others kena pindah sekolah juvana baru which are botak, apek, ayam, kicap, panjang, and komeng. Daim dah dibebaskan dan dia pun sambung balik pengajian dia kat sekolah biasa. Ada banyak konflik antara ex student wira bakti dengan former student dalam sekolah baru tu. Begitu jugak Daim yang bergelut dengan masyarakat dan kawan - kawan sekolah dia kerana adanya rekod juvana dalam fail dia. Tapi Daim tak bersalah pun. Kalau korang tengok drama dia dulu, Daim dituduh membunuh mak dia sebab tu dia masuk sekolah Juvana.

Aku siap nangis dua kali ok dalam movie ni? Haha. Jangan gelak sangat. Kau tengoklah sendiri, mesti kau akan nangis jugak. Confirm.

Ada Lan todak, Jamal, tuan Ali dan yang lain - lain tu korang kena tengok sendiri k kat wayang. Tak rugi habiskan duit sikit untuk movie berkualiti macam ni :) Serious. Sebab aku kaki wayang jadi aku tahu worth it ke tak duit untuk dilaburkan kahkahkah poyo nya lahai -..-

Oh ya btw jealous tak kalau Johan Asari (botak) reply tweet aku? Jealous tak kalau Syazwan Zulkifly (apek) reply tweet aku? Jealous tak kalau Idzham Ismail (panjang) reply tweet aku? Jealous tak hoiiiii?! Muahahahaha. Pls be sebab they did reply my tweets! Bukan saja reply, malah retweet & favorite sekali kot?

Rasa sangat disayangi. Love youlah abang - abang especially abang Oyan :P Macam biasa ZA tak reply pun tweet itew mencik :/ Ah lantaklah dah kahwin pun dah nak ada anak pun lupa aku kan eeeee aku nak in love dengan Johan je pulak sekarang gasak!


#TeamJohan #TeamJuvana

Selamat ulang tahun sayang :)

I know its a lil bit late untuk post this but nak post jugak tak kira! Haha

Engkorang tahu tak rabu lepas 23/1 birthday my sayang Zahiril Adzim? Now engkorang dah tahu. Siapa tak tahu tu engkorang dah terlambat kayz nak wish sorry la uolls! Aku wish ZA dekat twitter dalam pukul 4:21 AM haa kau kelas jah aku tak tidur lagi masa tu! Hakhakhak :p

Tak pernah orang tanya aku kenapa aku minat ZA kan? Hish meh sini aku nak cerita. First time aku kenal ZA ni cewahhh masa tengok KAMI series lah dekat 8tv. Tengok cerita KAMI tu pun kebetulan je sebab aku memang kaki 8tv. Memalam memang buka 8tv je. Tetiba ada cerita KAMI tu and time tu pun Liyana Jasmay tengah naik plus cerita macam cool je untuk remaja awesome macam wa ni jadi wa layan zz.

ZA masa tu berlakon watak drug dealer, yang selalu ugut LJ ni untuk jualkan dadah untuk dia sebab LJ ada hutang dengan dia kalau tak silap aku. Aku pun dah lupa. Masa tu aku macam fangirling lah dengan ZA ni sebab dia handsome! Wakaka plus time tu ZA macam kurus lagi and nama dia dalam cerita tu Bob. Sama macam nama panggilan dia dekat luar :)

Setiap kali cerita KAMI tu habis aku akan usha dekat nama - nama pelakon lah. Berminggu jugak aku try sebab credit tu laju sangat & tulisannya kocik bonar den kobar kek kau. Akhirnya berkat kesabaran aku ni dapatlah jugak usha nama dia, Mohd Zahiril Adzim. Muehehehehehe. Start dari situ aku google everything pasal dia. 

Gambar, biodata, contacts.

Yang buat aku bertambah tangkap cintan bila aku start baca blog dia. Rupanya ZA ni ada minat sastera sebab yelah orang teater la katakan! Fyi, aku pun minat sastera kayz! Macam benda - benda yang berpuitis ni cuma aku belum ada masa untuk jadikan sastera sebagai hobi sepenuh masa. Klimaksnya,  ZA bagi aku inspirasi untuk blogging dalam bahasa melayu sebab kalau siapa yang pernah baca post - post aku yang lepas akan jumpa post berbahasa inggeris. Sorry ok masa tu gua noob lagi, grammar pun berterabur ada hati nak post dalam english puihh!

Semua orang aku tanya kalau kalau dorang kenal ZA sebab tak best ah minat sorang - sorang! Nak ada kawan sorang yang boleh minat sesama pun cukup, sebab if anything kita boleh share, boleh excited, boleh bergaduh kahkah ni paling tak boleh blah. So takda sapa kenal & takda sapa kisah pasal ZA aku. 

Not until, Juvana....

Bila Juvana keluar, tetiba semorang minat ZA. Tetiba semorang mengaku peminat setia. Tetiba semorang baca blog dia. Tetiba semorang like fanpage dia. Tetiba semorang follow twitter dia. Tetiba jadah?!?! Maka gua pun mengalah. Sebab gua tak suka benda yang orang terlalu ramai minat sebab #inisemuapoyo

Minat diam - diam je lepas tu. Slow - slow follow perkembangan ZA sampai ZA ada terbitkan buku "Bogel Menuju Tuhan". Aku cari macam orang gila dekat kedai - kedai buku mainstream tapi hampa yang aku dapat. Takda semuanya. Aku mampu pinjam buku tu dari Ana je hehe tu pun dah suka! Janji dapat baca isinya walaupun tak memiliki cakera luar. Its definitely a good book. Kalau engkorang minat sastera melayu, trylah baca. Tak rugi punya gua jamin >:) 

Paling frust bila dapat tahu ZA bercinta dengan Shera Aiyob. That time rasa macam nak tumbuk dinding like, WHHHHYYYY?! Shera Aiyob before tu couple dengan Shah Jaszle and the broke up. Couple dengan ZA aku pulak pehal. Pffftt benci. Masa dorang nikah aku nangis kot! Haha ive crush on him for years & sesenang je Shera rampas mana bolehhhhhhh :'( Aku tak pernah terima and takkan dapat terima sampai sekarang wtv!

Andddddd did I mention Ive met him?! Be jelly!


Oh ya, happy birthday to my friend Norman :) You kongsi tarikh yang sama dekat Zahiril ok! Mohon berbangga! Haha first time i met you when we were in the same matrics last two years. Youve been a good friend to me walaupun kadang - kadang i takda masa nak layan you but that doesnt means i lupa you k! Coz friendship to me is not measured by how frequent we see or we talk to each other. Just bare in your mind that Ill be there, and I hope the same from you whenever we both got problems.


Well penat je membebel dekat sini coz I know Norman tak baca blog I pun haha hope you like the present! Happy 20 pakcik dah tua! Boooooooo tua! Lame ass

Thursday, January 10

Bring it on!


Hi last two days saya bawa kawan baik saya Rayhan Farhana to msu! Yay! Haha

Its always been my pleasure to bring my friends to campus idk why. Bukan nak berbangga kembang hidung ke apa its just i wanna my friends know macam mana separuh hidup gua sekarang bermain - main di arena tu. So that bila aku mengadu pasal susah nak cari parking or tengah pishang layan tv besar or makanan dekat u cafe mahal or pagi - pagi pagar tesco tak buka lagi, they'll know wth am i talking about. Hehehehe

Selesaikan a few urusan regarding to my yuran, ID and exam slip that morning. Sempat breakfast mee goreng tambah sambal kerang hewhew masyuk bak hang! Me and Rayhan both suka sambal kerang so sangatlah excited wink wink samalah macam kerang busuk >:) the sambal was little bit pedas but its okay coz tak melayu la kalau tak makan pedas apaaaaaa

Bila dah tengah hari rasa macam taknak balik rasa macam taknak waste kan time yang ada sitting at home layan twitter tidur and whatsoever so I decided to go to Setia City Mall!

Never been there since dia buka so why not panjangkan sikit langkah ke sana kan kehkehkeh. So I just tahu jalan nak ke arah Setia Alam la sebab kalau balik kampung selalu lalu situ but I have no idea where the exact location of the mall sebab tak pernah nampak dari tepi jalan pun?!?! Well orang kata tak sesat tak tahu la jalan. Tak jalan tak tahu la sesat tu apa hahaha k abaikan.

Sesat sikit siap boleh tersalah masuk lorong melawan arus haha! But we were okay and cool dont worry. Then tanya abang petronas where we should head to, dia cakap straight jeeeee. So we went straight jeeee and baru nampak batang hidung the setia city mall tu dekat belah kiri. The surrounding is pretty much macam putrajaya la i think. What say you? Ahaks

And tak sangka jumpa Azim dekat sana (:

Just jalan - jalan je coz omputeh kata no money no talk la so kami mampu window shopping je! Haha sedih hidup. But takpa, coz Im not in the mood to shop. Im in the mood to jalan jalan cari makan. Jomz?

Btw Im gonna sit for my midsem exam tomorrow, lusa and the day after lusa! Haha exam semua weekend. Apa jadah tah. Dasar nak jimat weekdays, dia taknak class cancel on weekdays, asdfghjkl

Wish me luck guys! "BREAK THE LEG!!"

Exam mode : On

Wednesday, January 9

Let me kiss you?

Hey its almost 3 o clock in the morning and I just wanna share a new MV of Kiss You from One Direction! Yay!

Watch "One Direction - Kiss You (Official)" on YouTube

Idk why people said this MV is the best from them. Ok it is kind of unexpected, random and funny :D hehe but still, One Thing MV got a place in my heart la.

Bak kata sang pujangga, terkesan di hati.

Gitu.

Oh yeah, besides Paramore and JB, now I layan The Wanted and Im pretty sure TW has been one of my musics obsession muehehe. British boys with lagu - lagu yang matang, tell me siapa yang tak suka?!?! Maigod! Ahaha. But Im not that into 1D sangat just mana their lagu yang dipromotekan, Ill surely know and dengar la.

Takkan terhegeh hegeh google everything about them. If JB, yes I will :p haha!

But this one song from 1D called Little Things is just soooo sweet like sugar and candy. If boyfriend nak cari lagu to dedicate to girlfriend Ill suggest this song lah. Ok let me share some of its lyrics here, so that you can nilai

You'll never love yourself 
Half as much as I love you 
You'll never treat yourself right, darlin' 
But I want you to, 
If I let you know, I'm here for you, 
Maybe you'll love yourself, Like I love you
 
And I've just let these little things 
Slip, out of my mouth, 
'Cause it's you, oh it's you, 
It's you, They add up to 
And I'm in love with you, 
And all these little things.

Pls google to find out more haha so I guess I am a #parawhore #belieber and #TWfanmily ?

"Deyy, dekat blog pun nak berhashtag ke kau hengat twitter?!?!"

Oops.

Wednesday, January 2

Perkongsian yang mampu.

Abang berkaca mata sibuk tanya, "apa link blog? Apa link blog? Apa link blog?"

Argh, bahana aktiviti dalam kelas kokurikulum tempoh hari.

Permainannya begini, terangkan apa yang kita suka lakukan. Macam beri klu, kepada mereka yang ingin meneka. Kalau betul, gembira. Kalau salah, pun gembira. Jadi, untuk menerangkan kecenderungan gua, gua beri klu macam ni:

I can do it by just using my mobile phone and I need Internet

Tekaan pertama mereka adalah Facebook-ing. Gua baru je menutur satu klu, semua dah gelabah teka. Terlalu teruja, mungkin? Atau saja ingin mengambil tahu? Apa-apa sajalah. Gua geleng kepala dan teruskan kepada klu kedua.

I can upload pictures and videos, can design it in a way that I want

Tekaan kedua adalah Tumblr-ing. Gua hampir setuju, sebab memang boleh upload gambar, video lucah and kita boleh mereka latar belakang di sana. Bagus tekaannya tapi kurang tepat! Sipi. Cuba lagi. Gua teruskan dengan klu ketiga.

It's like a diary to me

Terus bertalu - talu tekaan masuk dan akhirnya tekaan ketiga yang tepat adalah blogging. Klu yang terakhir memang kasi can lah! Mudah. Tumblr boleh jadi medium bertindak sebagai diari tapi kurang molek. Blogging lebih tertumpu kepada penulisan, Tumblr lebih kepada perkongsian gambar dan 'isi hati'. Cewahh, siapa yang ber-tumblr-ing tahulah macam mana seronoknya bermonolog.

Jikalau gua ada rama-rama dalam perut atau ada luka berdarah di dalam, Tumblr memang syok untuk layan hati. Nak - nak pula, Tumblr ada nilai privasi. Jarang orang nak godek - godek apa yang ada di dalam sana. Lainlah namanya blogspot, laju fikiran bergerak nak mengorek rahsia. Tak gitu? Cuma satu masalah gua, tumblr jarang buka. Sebab memerlukan kapasiti ruang kelajuan untuk berkarya.

Sejak hari tu, abang berkaca mata sibuk tanya, "apa link blog?" Nak dijadikan tazkirah maghrib katanya.

Perli ke apa?

Blog ni bukan bacaan ilmiah. Ini interpretasi hidup gua.

Bye.

Duaributigabelas

Assalamualaikum its 2013 already yu olls! Happy New Year! *tangan gaya Usop Wilcha*


Orang ye ye celebrate new year sana wish new year sini, aku boleh bantai tidur during new year eve. Sedih hidup.

Ok actually aku takda motip sebenarnya nak update ni haha just yelah rasa blog ni macam terabai kejap. Macam takda isi. Padahal dulu berazam nak activekan balik blog ni macam zaman 2010 dulu. Banyak kot entri dalam setahun. Now bandingkan berapa je entri yang aku post tahun 2012, last sekali masa tahun lepas kot aku update? (ayat poyo)

Patutnya makin dewasa ni makin banyak cerita. Yelah kononnya dah makan garam, dah rasa onak duri, jadi mestilah banyak experience kan? Har har har screw my life. Hidup gua sekarang fikir duit duit duit. Siapa kata jadi student fikir belajar je? Siapa kata? Aku tak #tudingjari

Memandangkan tahun pun dah bertukar nombor akhirnya, jadi aku rasa nak buat perubahan sikit la ye dak. Ni bukan azam ok, perubahan je. Tak pernah pun berazam melainkan masa zaman sekolah dulu. Kalau first day sekolah je...

Cikgu: Ok murid - murid apa azam tahun baru awak kali ni?

Murid - murid: Nak dapat SPM 10A+, nak berjaya, nak jadi doktor bla bla bla

Ada azam kau tercapai? Mampu?

So my azam this year is to not have any azam at all. Hewhewhew ill just go with the flow then kita tengok macam mana coz honestly I dont like to plan. Nanti bila plan ruined, kita sakit otak, sakit hati. Bila tak plan, takpa takpa redha. See?

Ha ye, berbalik pada perubahan yang aku bangkitkan tadi, aku ingat aku nak tukar cara penulisan aku dalam blog ni. Yela kalau sebelum ni satu entri aku mesti panjang tahap gaban merepek meraban entah ada orang baca ke tak. Lepas ni entri aku mungkin pendek - pendek je, dan mungkin aku akan lebih kerap blogging. Bila entri pendek, secara automatik tak banyak berfikir. Jadi bila tak banyak berfikir, maka aku akan jadi lebih rajin. Sebab mudah. Siapa tak suka benda mudah?  
So what say you? Molek?

Cepat masa berlalu. Aku admit lah tahun 2012 memang the toughest year for me. Hectic gila. Macam - macam aku tempuh tahun ni. And if adik - adik rasa macam tak sabar nak habiskan sekolah, bersabarlah. Sebab being dewasa is no fun at all. K tipu, sikit lah fun. Tapi tak seseronok macam life adik - adik dekat sekolah. Seghious. Tak banyak benda kena fikir. Just pergi sekolah mengadap cikgu, balik sekolah buat homework. Tu je. But well time flies, everyones growing up and, your parents growing older. So jangan lupa appreciate depa ok?

Untuk tahun baru yang sudah menjengah ni, sesungguhnya aku mengharapkan yang lebih. 

Ya Allah, 
murahkanlah rezekiku,
kurniakanlah kesejahteraan kesihatan kepadaku,
iringilah setiap langkahku dengan berkatmu,
permudahkanlah segala urusan harianku,
rahmatilah perjalananku dalam menimba ilmu,
jauhkanlah segala maksiat yang mendekatiku,
hilangkanlah rasa riak dan angkuh dalam diri ini,
agar aku sentiasa bersyukur dan mengingati mu ya Allah.
Berikanlah segala kebaikan di dunia dan akhirat,
kepada keluargaku, para sahabatku, dan saudara seagamaku.

Amin ya rabbal alamin.