Sunday, December 23

My version, for my favorite boy.

I always knew you were the best
The coolest boy I know
So amazing than all the rest
The star of my show

So many times I wished you'd be the one for me
But never knew it'd get like this, boy
Whatcha you do to me?

You're who I'm thinking of
And boy you ain't my runner up
And no matter what you're always number one

My prized possession, one and only
Adore ya, boy I want ya
The one I can't live without
That's you, that's you

You're my special little boy
The one that makes me crazy
Of all the boys I've ever known
It's you, it's you.

My favorite,
My favorite,
My favorite
My favorite boy, my favorite boy.

You're used to going out your way to impress these Mrs. Wrongs
But you can be yourself with me, I'll take you as you are

I know they said believe in love is a dream that can't be real
So boy lets write a fairy tale and show 'em how it feels

You take my breath away with everything you say
I just wanna be with you my baby, my baby.

Promise to play no games,
Treat you no other way than you deserve
'Cause you're the boy of my dreams.

Love, FD

Sunday, December 9

"I'll never let anybody hurt you"

Assalamualaikum whazzup whazzup!

Rempitz angat, umph!

Ok lama kan tak update. Rindu i tak? Cakap ye....

Been busy these few days, kali ni wa tak tipu wa cakap betul punya. Biasalah, busy dengan clasess assignment quiz tu semua dah satu package la tu yang mesti langgan kalau dah membawa title 'student' tu. Berat jugak kan beban dia sebenarnya? Insaf jap.

Bhahahaha muntah dua baldi.

Ok apa pun minggu lepas dan lepas lagi aku banyak gila spent time dengan kawan-kawan yang kita sayang. Rasa macam bahagia sangat. Betapa besarnya pengaruh kawan tu dalam hidup kita. Sebab dari apa yang aku faham, kita akan ada character yang berbeza bila dalam kalangan family, kawan-kawan dan ehem-ehem. Yela since I got no ehem-ehem kan so tak dapat la I nak bermain dengan character demikian. Sebab tu I garang sangat lately, I nak marah je, nak emo je. Nak pang orang je. You punya pasal lah, jodoh y you no sampai yet?!


Ahak if you guys ada baca my last post, I ada promote pasal twilight kan I siap susah payah upload video edit width dengan height lagi untuk selaraskan dengan mata korang baik kan I yeah I tahu dah lambat sangat nak cakap pasal ni tapi ada aku kesah sebab,

BREAKING DAWN PART II BEST GILA BAPAK!!

Tak tahu nak describe macam mana, tak tahu berapa level penegasan aku kena bagi kat korang untuk faham apa yang aku rasa!! You guys just kena tengok ok. Aku yakin even korang tak minat pun korang mesti akan enjoy jugak cerita ni. Kalau korang cakap tak best tu, ketahuilah semua tu EGO belaka! Malu nak mengaku cerita ni triple awesome kan? Takpa, I feel you my dear! Hewhewhew. The epic finale is epic indeed. Sebak juga bila tahu twilight saga ni dah habis. Macam dah takda lagi dah Edward, takda dah Bella, takda dah Jacob, and takda dah Renesmee!! :'( Stephanie Mayer sambung novel twilight lagi pls? Bosan pun takpa, I sanggup!

And mungkin boleh tambah satu lagi character, Fara Cullen. Sesuai angat kan? HAHA

 

Oh I watched Istanbul Aku Datang jugak, few days before tengok BD. Well apa yang aku boleh conclude cerita ni memang lain dari cerita cinta yang lain but still tak dapat mengagumkan aku sangatlah. Aku tak nampak pun celah bedah mana sweet yang orang gembar gemburkan pasal cerita ini, apa yang aku rasa Tomok tu sumpah bangang dahlah maki awek dia jalang bagai padahal dia tu CURANG TAK SEDAR DIRI PERGI MATI PLS BENCI PFFTT. Urm I guess Ive to admit yang aku tak fancy sangat movie yang genre cintan cintun macam ni sebab hati keras macam batu kot.....


Last Friday, I went to Pekan Frinjan dengan bebigirlzz. Selalu dengar pasal frinjan ni dekat twitter tapi macam malas nak amik tahu sangat sebab dari apa yang aku faham event ni lebih kurang macam event 'underground' ada follower dia yang tersendiri. Promote pun thru internet je, so bila aku pi aku rasa macam nak bangga jap kembang bontot jap bhahahahaha Pekan Frinjan macam bazaar yang ada jualan baju and books yang korang takkan dapat beli dekat bookstore mainstream macam MPH semua tu memang takkan dapek, then ada persembahan, puisi thingy and all.

Senang cerita, event ni is so 'Zahiril Adzim'.

Tuesday, November 13

My Deepavali day

First of all I would like to wish, Happy Deepavali :) to whom it may concern. Ahak!

I've got no Indian friends so yeah tak tahu nak wish dekat siapa. Nasib kita hidup 1Malaysia so dengan Melayu pun bantai wish haha like seriously one of my friends whatsapp me happy deepavali. Motip? Nak cakap aku sambut la ni? Pang nak?

Since today is diwali and almost everyone yang cuti. Well sesiapa yang kena kerja masa cuti awam macam ni watlek k? I feel you. Haha. Before sambung degree, my part-time job punya cuti tak menentu. But yeah I still love my job because its fun! :D Dak dak U of course la cuti kan, so I decided to have a breakfast with my bestfriend, Fatin! Siapa lagi kan? Haha.

Oh yeah and this is gonna be a quick and 'ringan' update. You knowlah what I mean kan.

Macam biasa kalau nak keluar pagi, Fatin mesti kena kejutkan. Haha. It's not that I couldn't wake up by myself its just I need something yang sangat effective untuk buat mata ni buka luas - luas muehehe. So Fatin called me, free - free dengar lecture mak Fatin dekat belakang tu haha so funny! We've been bestfriend for 13 years so yeah family memang dah cam dah muka dak dua ekor ni. I picked her up, bajet nak lepak mamak je haha but memandangkan kitaorang jarang dapat keluar so yok pi Mcd! :DD

Check in 4sq : McDonalds Shah Alam Section 3


So I ordered Double Sausage McMuffin. Sangatlah sedap plus with cheese nyan nyan nyan marvelous! Susah sikit nak makan sebab ada 5 lapis. Roti telur sausage sausage then roti. Kek lapis tu tak macam ni kan? Haha. Oh dia tulis situ ada promotion for weekdays cam boleh dapat murah but tak tahu why I dapat harga biasa je. Maybe sebab public holiday kot? Tak boleh eh? Lol. This is my first time breakfast mekdi yelah call la me lame ass whatever so I kinda excited. I baru tahu kalau pagi - pagi memang menu dia breakfast je. Faham tak? Hahaha I seriously thought burger macam double cheese or chicken mcdeluxe semua tu available all the time. Rupanya tak! Now I know. Hihi.


Kalau datang Mcd dengan Fatin, mesti dia susah gila tang nak order. Dia akan macam "Hm nak apa eh?" "Tu ok tak?" "Nak tu pulaklah" dan sebagainya. I okay je. I know exactly what I want so depan kaunter time tengah beratur I just gossip gossip kutuk orang here and there sikit isi masa lapang before nak order kan. Haha k tak. So Fatin order 2 pancakes with.....with...hm apa eh k tak ingat nama menu dia alah asalkan you guys know kan tu apa, alah lempeng lah yuolls ni menyampah tau. Bhahahaha. Sedap jugaklah not bad but still tak boleh lawan mcmuffin I >:) hew hew hew.


Breakfast set ni comes with something something yang macam Fatin makan tu. Haha I don't know apa benda tu sebenarnya. Fatin cakap sausage but I cakap ikan. Haha something macam fillet. Fillet sebagai dessert untuk pelengkap kepada menu kami cewahh. And rasa dia pelik sikit. Tesktur dia pun hm macam kristal. Lembut. Makan cicah sos masuk mulut omnomnom dap ajeww ye dok!


"Hi orang naik basikal kat belakang saya dok sibuk amik gambar dengan Fatin tapi ada aku kecah"


"Hi saya nak letak sugar dalam coffee saya tapi Fara ni dok sibuk nak amik gambar layan zzaasss"


Tak tahu kenapa order kitaorang selalu ada prob kalau datang Mcd seksyen 3 ni. That day, Fatin dapat air lain. Today, I dapat air lain. Supposed to be coffee but I got Milo panas instead. Argh tibai je tak kisah. Muehehe kesian nok kat Fatin coffee dia bapak pekat nak mati haha and sangat panas not to forget. Yela roasted coffee what to expect kan. Yeah this is her first time minum coffee so rasakan la penangan dia! Tak boleh tidur kau malam ni! Bhahaha mimpi aku please :*

Dah tengahari we went back sebab Fatin nak keluar dengan family dia pulak. Fatin balik Perak esok so goodluck for your final exam! Eventhough I know she's not gonna read this sebab dia memang tak baca blog aku pun hampeh punya kawan! Haha but I don't mind pun sebab blog ni some kind of medium so that I can spill anything what I want. Siapa yang baca, bacalah. Tak baca pun, takpaaaaaaaaaaaaaa k fine tahun depan jumpa dekat parking lot!


So this is Kristen Stewart, Ashley Greene and Nikki Reed on the red carpet premier of the Twilight saga final film, Breaking Dawn 2. Kristen macam HOT GILA KOT. Pakai dress yang sangat menonjolkan boobs dia aww aww sejak curang ni kan, nak pikat hati Rob Patt letuwwww hmmpphh! Ah whether you guys know or don't I peminat separuh besar Twilight k! "Why separuh besar?" Yelah coz I don't read the novels sebab I tak mampu nak belikan I ni sapa jeee ah benci! Well plus tak salah pun kalau I nak minat kan. I minat movies, I minat Rob Pattinson, I minat vampire so I don't give a damn. Haa kauuu!

So dah ready untuk vampire handsome dan cantik I? 22 Nov, mark your calendar rockafellas!

 

Saturday, November 10

Fairy-Screen-Award-Tale

Kerajinan melampau nak update hari ni, dek kerana tarikh cantik baq ang. Tu pun ada orang yang skeptikal dengan kekecohan meraikan tarikh hari ni der tarikh 10-11-12 ni takda every year hang tau dak? Kau yang kecoh cakap orang. So tangan didada mata keatas betul.

Semalam berlangsungnya Anugerah Skrin 2012 yang berprestij (katanya) so barisan pemenang pun dah diumumkan. Aku takdalah tertunggu - tunggu anugerah ni sebab well I'm sho buzy liddat. Tahu - tahu je, eh ASK malam ni? Hikhik. Orang cakap jangan menaruh harapan nanti kecewa ye tapi ekau ni dogil juga Fara nak juga menaruh harapan setinggi gunung kononnya ASK ala ala fairytale ni best. Last - last, hm.

HAMBAR.

Awal - awal lagi dah boleh nampak kemungkinan anugerah ni bosan. Kemunculan budak kecil entah aku pun tak faham apa yang dia cakap lepas tu tetiba hilang. Lampu gelap bagai muncul Hazama dengan M. Nasir. Macam, derr? Cliche nyewww. Rasanya tak asing tengok gandingan Hazama dengan M. Nasir sebab masa rancangan realiti apa entah nama dia dekat Astro tu Hazama jadi anak didik M. Nasir kan? Rasanya la kalau salah, betulkan saya okayz. Nyanyi pun lagu sendiri. Cuba bawa lagu Bieber ke One Direction ke mahu Maria Musa pengsan depan tu gak bhahahaha.

 

Dah habis persembahan, barulah nampak kelibat Awal Ashaari dengan Neelofa sebagai pengacara. Tak rasa depa macam pengacara pun. Nak kata macam tukang karut pun tak. Aku rasa tukang karut sesuai kot dengan nenek kebayan or Umie Aida. Yang pengacara mungkin boleh jadi Harun Salim Bachik kot. Eh? Haha. K baju Neelofa cantik k hihi erm depa membebel apa entah dah ambil setengah jam. Kalau dalam masa setengah jam tu ada gimik orang terbang huha huha or nyanyian gempak starz ke bolehlah terima. Ni dengan Awal dan Neelofa bercakap aku rasa aku dah boleh zzzz tapi tak sampai hati.

Semuanya untuk Awal :B

Bagi pandangan aku, Neelofa tak sesuai jadi pengacara lah. Come on lah, orang bagi dia peluang tu pun sebab dia lawa (katanya), pandai mungkin and famous. Populariti Neelofa cepat naik. Padahal time zaman filem Azura dulu, kitaorang dah macam, SIAPA MINAH NI BERLAKON APAHAL CAM KAYU NASIB ADA SHAH JASZLE WOI. Haha I dont care kalau ada sesiapa nak bash I sebab cakap macam but thats the truth. Ala kalau Neelofa tu tak lawa and tak famous, korang pun tak hingin minat dia. Konklusinya, janganlah fanatik sangat. Eh? Hew hew hew.

 

Penyampai - penyampai anugerah yang menjadi tumpuan utama sebab masing - masing ada character macam Snow White, Cinderella, Bawang Putih Bawang Merah dan sebagainya. Keletah depa la yang aku rasa menceriakan suasana malam tadi. Kalau nak berharap dekat pengacara, tukang karut dan persembahan, tak mampu nak get along kot dengan jiwa gua. Puihh. Walaubagaimanapun, aku still bertahan nak tengok sebab ada Adi Putra, Zahiril Adzim and my lovely Nora Danish. Semua handsome and Nora lawa gila. Cakap cino acah Puteri Hang Li Po hee sayang ketat ketat ♥

Barisan pemenang pun tak segah yang kita harapkan. Contohlah, kalau Aaron Aziz menang mesti orang woo woo. Kalau Nabila Huda menang mesti orang whoa whoa. Haha tapi hakikatnya takda sebab bukan depa yang menang. Layak tak layak, bukan tugas aku nak menentukan sebab yela siapa je la aku ni buta seni uhukuhuk jadi ni la senarai penerima ASK tahun ni:
 
Lakon Layar Terbaik Filem
Dain Iskandar Said – filem Bunohan
Lakon TV Terbaik
Drama TV3 –  Di Telapak Kaki Bonda
Videografi Terbaik
Aku Mahu Terbang, TV3 – Neon Entertainment (M) Sdn Bhd
Laporan Khas/Berita Terbaik
Berita TV9 – Bom Jangka
Drama Komedi Terbaik
Elly & Epit – Red Communications Sdn Bhd
Rancangan Realiti Terbaik
Jemputan Umrah (ep. 1)
Anugerah Artis Harapan Pantene
Putri Balqis – Pelarian
Rancangan Bual Bicara Terbaik
BELLA : Labour Day Special
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Drama
Namron – Parit Jawa
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Drama
Sherry Merlis – Di Telapak Kaki Bonda
Rancangan Hiburan Terbaik
Anugerah Bintang Popular Berita Harian 25
Pelakon Pembantu Wanita Terbaik Filem
Lisa Surihani – Ombak Rindu
Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik Filem
Syafie Naswip – Songlap
Pelakon Wanita Terbaik Filem
Maya Karin – Ombak Rindu
Pelakon Lelaki Terbaik Filem
Shaheizy Sam – Songlap
Rancangan Dokumentari/Majalah Terbaik
Dunia Tersembunyi – Rambu Solok
Rancangan Muzikal Terbaik
Anugerah Juara Lagu 26
Pelakon Wanita Terbaik Drama
Ruminah Sidek – Parit Jawa
Pelakon Lelaki Terbaik Drama
Abu Bakar Omar – Gincu Ayah
Pengarah Terbaik Filem
Fariza Azlina/Effendee Mazlan – Songlap
Pengarah Terbaik Drama
Kabir Bhatia – Di Telapak Kaki Bonda
Anugerah Yasmin Ahmad
Pierre Andre
Drama Rantaian Terbaik
Jangan Ambil Padang Kami
Filem Terbaik
Bunohan – Apparat Sdn Bhd
Drama Terbaik
Di Telapak Kaki Bonda – Filmscape Sdn Bhd

Tabik spring pada Pierre Andre (y) walaupun dia bagi ucapan melebihi muzik yang di-play-kan sebagai ingatan masa dah habis haha tapi dia still teruskan dan kata - kata terakhir dia sangat menyentapkan hati okay. Sentap in a good way la tapi. Dia ingatkan kita tentang anugerah Allah dan Rasulullah yang ada pada kita. The exact ayat yang dia ucapkan tu aku tak berapa nak ingat biasalah siapa tak kenal FD si pelupa kalau sesiapa yang nak tahu, silalah Google. Muehehe sonang hidup ada Internet zaman sekarang ni. ASK tahun ni takdalah teruk sangat. Boleh dikatakan masih berjaya. Konsep bagus lain dari yang lain cuma mungkin percaturan agak kurang menjadi. Boleh cuba lagi k next year?


Apa pun, Nora Danish tetap mengancam. Meow :3

Thursday, November 8

Nombor dan huruf

Assalamualaikum. 

Tak jawab, dosa. Kalau jawab, sayang. Ahaks!

Alhamdulillah ada kesempatan nak update belog masa tengah - tengah hujan ni. Aku rasa nak dekat dua minggu dah Shah Alam asyik hujan je. Tak hujan petang, hujan malam. Tak hujan malam, hujan pagi. Tidur pakai selimut je wa cakap lu. Pada sesiapa yang mengadu Malaysia ni panas nak duduk dalam fridge la nak pindah luar negara la, nah ambik. Allah bagi nikmat free - free je. Kalau merungut lagi, pang nak?

Dulu rajin blogwalking sekarang ni malas tahap gaban ibarat mengesot instead of berjalan (peribahasa ke laut). Dah takda masa dah, nak update pun takda masa lagi nak blogwalking. Puihh. Dok layan dashboard tadi saja usha - usha dekat statistic my lovely Cinderella blog ni kan yeah ternyata entri yang paling mendapat sambutan dengan catatan sebanyak 805 page views all time goes to....*drum roll*.....

"Bukan Selalu Nak Terasa"

Tahniah! Haha. Aku rasa entri ni orang baca mungkin sebab ada nama orang famous dalam tu. Mungkin peminat fanatik depa dok google apa ka pasal depa naiklah blog aku ni dalam senarai google search tu. Tapi kalau tak menarik, takda gak korang tekan link blog aku kan? Mesti korang tengok dulu link tu pasal apa kan? Mesti korang macam nama mana acah cina 'xiaora' ni kan? Well well terima kasih la pada siapa yang singgah tu. Setahu aku entri ni bulan 4 tahun lepas but still ada orang baca sampai ke hari ni. Nampak tak kesan penulisan aku? Nampak dak nampak dak? Hew hew hew.

Selain dari Windows, Android and Blackberry antara OS yang terbanyak dok usha blog gua ni. Windows tu aku faham la hampir semua computer user pakai windows kan. Kalau ubuntu tu, sah budak KMS. Eh? K abaikan. Kalau Android tu pun aku tak pelik sangat sebab aku sendiri pakai android jadi kalau dah bosan dengan whatsapp twitter instagram bagai aku akan usha blog aku sendiri bhahahaha stalk blog sendiri. Kalau tang Blackberry ni, HAH SAPA BACA BLOG AKU NI WOI BB USER SAPA?!?!?!

Muat ke blog ni dalam skrin tu? Ekekekeke jangan marah haa muah sikit!

Android user dalam kalangan kawan kawan baik gua makin bertambah. Zati dah beralih dari BB ke android dek kerana tak tahan dengan kebabian blackberak dia. HAHAHA. Aku nak tanya ni, teruk sangat ke BB tu? Meh bagi aku pakai jap sebulan meh meh. Aku sekarang tengah tunggu Fatin je ni haha kesian dia je yang still pakai BB ni. Dalam hati Fatin nak pakai Note tu tapi dalam hati gak still nak pakai BB sebab nak ber-BBM dengan yang tersayang uhuks untunglah!

Orang yang pakai BB ni wajib ada scandal satu kan dekat BBM? Eh.

Ala tak faham kenapa orang besarkan isu tak boleh nak ber-BBM, tak boleh nak whatsapp -__- hello dulu korang hidup main message je tau! 24/7 taip message tu tak merungut pun pehal nak merungut sekarang, nak kena rejam? "Ala BBM free, whatsapp free huhuhu" hello Internet yang korang guna tu apa ke free ke? Bukan kena bayar ke? BIS korang tu bayar pakai air liuq ke? Bukan kena topup? Yang kredit korang asyik kena tolak sebab line hampeh tu bukan duit ke? HHHHEEEEEELLLLLL-O TAK FREE PONG!

Oh lupa, kalau pakai wifi, mak pak yang bayarkan. Oh oh.

Aku bukanlah user tegar kepada benda alah semua ni. Aku still suka yang macam dulu. Old school. Suka main message biasa je sebab whatsapp-ing is too mainstream. Hipster tak? Lulz. Taklah bagi aku whatsapp semua ni membunuh komunikasi sesama kita. Tak caya? Ok example kalau korang text guna message biasa,

"Hi assalamualaikum. Tengah buat apa tu? :)"

"Hi waalaikumsalam. Tengah tengok tv je. Awak? Dah makan? Sihat?"

"Tengah rindu awak je ni hihi dah makan dah. Sihat juga. Awak?"

"Rindu saya? Rindu awak juga sebenarnya haha saya sihat je dekat sini :)"

Kalau text guna whatsapp,

"Hi"

"Hi too"

"Tgh buat apa?"

"Twitter"

"Tak keluar ke?"

"Tak."

"You?"

"Tak jugak"

"Malas"

"Oh"

"Hihi"

""

Nampak tak bezanya? Kalau text biasa kita lebih menghargai conversation tu, kita akan lebih berusaha untuk cakap banyak. Then kita pun boleh ada masa nak fikir. Kalau whatsapp ni selagi mampu, selagi tu la kalau boleh nak dipendekkan ayat tu. And then kalau kita tengah kalut, orang tu boleh nampak kita type type lepas tu kita padam balik then type. Suka ke orang nampak kegusaran kita? Aku tak. Choii. 

Lagi satu bila nampak last seen after waktu yang kita dah sent, atau lain ayat, dia dah baca tapi tak reply, mulalah semua nak flip table. Gaduh sana sini hanya sebab asal tak balas whatsapp. Mungkin ada positive sebab pakwe makwe terutamanya tak boleh nak tipu tapi kalau kita tengok balik application ni banyak buruk je dari yang baik. Kalau tak gaduh pun mesti sentap si dia tak balas or si dia ada whatsapp dengan orang lain :( touching tetiba. Well aku pun pernah experience cenggini.

Yang pelik memang style sekarang eh orang minta whatsapp instead of minta nombor? Excuse me they are fucking two different things. Whatsapp tu application. Kalau orang tu pakai phone 3310, habis kau nak tanya apa? Nak minta nombor cakap je la. Apa masalahnya duh?

Cakap bodoh kang, marah pulak.

Monday, October 29

October Tweet Festival Raya!

Assalamualaikum rockafellas Cinderella ku yang handsome dan cantik!

Amboi kau FD berlagak macam ada pembaca! Bhahaha. Ok aku rasa dah terlambat dah sebenarnya pun nak wish Selamat Hari Raya Aidiladha. Haha lantaklah kisah apa kan. So member - member yang jauh ramai tak pulang ke kampung halaman disebabkan cuti yang sekejap ataupun ada yang bakal exam tak lama lagi. So goodluck kayz! Especially to my dear friends yang berjuang untuk final exam start esok dekat matriks. You know who you are :)

Sesiapa yang balik rumah untuk raya tu korang celebrate raya korban kali ni macam mana? For me raya kali ni sangat different macam yang tahun tahun sebelumnya. Selalunya tradisi keluarga kitaorang kalau raya haji mesti balik kampung belah Mama kat Tanjung Karang. Kalau rajin, kitaorang akan pergi Masjid tengok acara korban. Kalau tak, kitaorang akan makan makan je dekat rumah nenek. Tahun ni lain sikit sebab nenek datang my house dekat Shah Alam! Hah nenek aku raya kat bandar kau! Kelassss!

Since my grandma datang sini, Mama decide untuk kumpulkan adik beradik dia dekat sini. Oh fyi I just have satu je nenek, which is my Mama's mother. Yang lain memang dah takda. So apa apa perayaan pun, banyak celebrate with family belah Mama. Belah ayah jarang sangat plus family Ayah duduk merata. Adik beradik Ayah semua duduk KL, kami je sesat dekat Shah Alam ni. Haha. Sedara mara Ayah pulak still berpangkalan dekat Kelantan. Jadi sangat jarang jumpa and dah lama gila tak balik sana. Ok back to the story, Mama pulun adik beradik dia untuk masak meal masing - masing then kita share apa yang ada. Awh so sweet! And Mama pun sangat excited!

Walaupun hakikat sebenarnya bosan sebab cousin yang rapat datang lepak sekejapnya, still aku rasa suasana raya haji kali ni sangat happening. Rumah aku dah bertukar macam dekat kampung where everyone can lepak lepak baring baring tengok tv as they want to. And thank God Astro tayang movie best best. Haha. Kalau tak, memang petak nak buat apa. Takkkanlah aku nak duduk dalam bilik je buat hal sendiri. Rasa tak sopan pulak hikhik. Adik beradik Mama la paling best sebab depa boleh gossip all the way yela since jarang jumpa. Masing - masing dah kahwin, semua sibuk. Untunglah, aku ni adik beradik tak berkomunikasi pun. Tak tahu la bila semua dah kahwin nanti, macam mana gathering raya kitaorang. Anak - anak je la kot dok bising. LOL! 

Itu cerita hari Jumaat. Sekarang kita pergi cerita hari Sabtu pulak, boleh? Ah kisah apa aku. Hewhewhew (gelak annoying nak mampus) Aku plan dengan Fatin nak keluar pi Sunway Pyramid tengok Paranormal Activity. Yela nak lepak lepak la memandangkan susah nak jumpa si Fating ni. Belajar dahlah kat Perak tu, balik jarang - jarang pulak. Pishang aku hoii! Orang kata sentiasa ada back up plan in case kalau apa - apa jadi. So plan B aku, kalau kitaorang tak dapat pi Sunway,, kita pi #OctTwtFest (October Tweet Festival) ok? Haa apa kebenda alah tu kan. Okay event ni obviously khas untuk twitter user, but actually sesiapa pun boleh datang. Takda makna dia cek dulu korang ada twitter ke tak and all, cuma mungkin korang akan terasa asing sikit la sebab event ni untuk perkenalkan twitfamous, yela untuk mingle mingle dengan followers! Ahaks!

I don't care pun sebab aku tak layan pun twitfamous bagai ni. In your face, brotha.

Guess what? We went for OctTwtFest! I'm glad kitaorang pilih plan B sebab that event was surprisingly AWESOME HELL YEAH!! Event ni dekat Digi HQ Shah Alam, near to Batu Tiga to be exact. So sangat dekat dengan my house la. Lucky us! Hikhik. Just planned dengan Fatin je but last last ramai yang join. The more the merrier orang katakan? Hihi. Ada Acap, Hazarul, Meyra, Zati, Ijat, Iez. Kiralah sendiri ada berapa orang. Gathering besar habaq ang. Haha. Hujan selebat - lebatnya dengan petir guruh kilat all the way masa kitaorang nak pergi tu. I was kinda worried sebab jalan raya pun tak nampak weh .___. kabus gila. Sempat juga aku berdoa supaya Allah redakan hujan, takut apa - apa jadi. And alhamdulillah, hujan finally stopped and kami boleh teruskan aktiviti kami :D

Sampai sampai je, Syada Amzah tengah perform. Syada ni adik kepada Shila Amzah penyanyi tu uolls, wallah! Dia salah seorang twitfamous yang bermaksud tweet bagus bagus and famous acah acah gitu. Ooopss, jangan marah haa hikhik. Jom, we story story through pictures k about this event!

On our way to the #OctTwtFest! Hujan freakin lebat masa ni!
Dina Malaysian Idol is performing on the stage back there
Girls power! Fatin, Zati, Meyra and me :DD

My number for lucky draw!
OCTTWTFEST 2012 Thumb up (Y)
Pekak telinga layan dubstep!

Me of courselah yg muka bercahaya tu. Suci kan? Eh!
With my besties! Feels like a boss in the middle :P
So here we were! #OctTwtFest best

And yeah the best part of this event was I managed to meet DJ Nas-T for god's sake! OMG! Actually ni kali kedua I met him haha the first time masa dia datang shooting dekat MSU wootss! Nak ambil gambar but orang tengah shooting kan, tak boleh kacau sangat. So I was very excited dapat jumpa Nas-T and I was screaming out loud for him okay? Even he was there as a DJ, I still love him. Haha. He was so handsome and macho and all. Sangat menepati taste aku aww :* But, he passed by depan aku and aku sempat cakap, "Hi Nas-T!" And guess what? He said hi back! OHEMGEE CANT YOU BELIEVE IT?! Hahaha. He was rushing masa tu jadi taknak sibuk nak ambil gambar bagai. Masa I said hi tu, dia dah jalan ke depan, but dia pandang belakang balik. Senyum, and "oh hi!!" Melting please! Sweet gila dia senyum k! I cant help myself, terus tweet! Haha. Next time kalau jumpa dia, serious akan amik gambar. I don't care!! 

This is a video which, I recorded myself. The video is superfine and SUPERBIG. So I havte convert to video biasa je punya quality so that I can upload to here, biar size kecik sikit. Okay aku dah susah payah convert bagai kena tengok k! And cepat spot Nas-T yang mana satu! Dia pakai cap, pakai singlet mixing the music on stage. Lol aku tanya, aku jawab hahaha. The rest were just crazy crowd, dancing to the beats yo! I did headbanging sikit - sikit, taknak over sangat. I actually layan house music and trance but not sure kalau dia sama dengan dubstep. Sama ke? You tell me later okay? Banyak video I rakam but video ni kejap je, so I chose this biar korang tak bosan haha enjoy!

video

 
Ada Tasha Shilla and Joe Flizzow but kitaorang tak jumpa pun coz session dorang lambat sangat so we decided to leave. Yela event tu sampai pukul 2 pagi kot beragak aku nak lepak dekat sana sampai tengah malam kan! We straight balik sebab aku sendiri dah penat semacam. Tak larat dah nak pergi mana lagi. Well whatever it is, it was the best night I've ever had so far. Unusual thing I've done. Lol saya kan budak baik. Haha. Thank you so much to my friends especially dekat Acap and Hazarul coz I can tell dorang sangat bosan masa dekat event tu haha still dorang stay sebab nak accompany me. I'm sorry I can't do anything but it's nice to see you guys, rindu lama tak jumpa. Dorang tak layan my blog and if sesiapa yang kenal dorang and read this, please tell them they are the best! I love you guys! I had fun, no doubt.

I'm looking forward to go to #OctTwtFest again next year. Jom? :>

Wednesday, October 24

Bebelan pagi buta

Ok aku tak merancang nak tulis panjang panjang sebab sekarang pun dah pukul 3 pagi. Tak tahu kenapa terasa nak update blog pagi pagi buta macam ni. Well memang jarang pun update time waktu - waktu puncak sebab orang yang busy macam aku ni malam - malam je ada masa. Tett!

Baru lepas belek - belek twitter, timeline penuh dengan seorang budak yang dok canang kemarahan dia. Bila dah malam - malam, timeline pulak slow hmmm apa lagi stalker mode: ON ON ON. So aku pun usha la apa kebenda dia dok marah sangat tu. Rupanya ada orang kantoi tang menipu identiti. Pelik, orang sanggup susah payah menyamar sebagai orang lain. Guna nama orang lain, guna gambar orang lain.

Awatnya?

Allah dah bagi rupa yang elok dekat masing - masing. Kalau betul pun ada cacat cela, nescaya Allah kurniakan perkara yang baik pada seseorang tu. Kalau orang tu tak cantik gamaknya, mesti lemah lembut. Mesti sabar. Nah, tak ke bagus tu? Kita ni kalau deal dengan orang sabar, hampir semua benda boleh go on. Tapi AWAS! Janganlah pulak kita nak ambil kesempatan atas kesabaran dia tu kerana kesabaran pun ada limit. Tau. Kesabaran aku pun ada limit gak. Hoi.

The whole last week aku takda class sebab lecturer batalkan semua class acah acah study week la sebab Jumaat hari tu aku ada midsem exam. Ok tang exam ni aku taknak cerita apa - apa, nanti mood aku lari. Kita cerita aktiviti aku masa study week tu, boleh? Tak boleh pun, ada? Ada aku kisah? Muahahaha annoying much.

Bajet bila takda class ni aku boleh la tidur tanpa susah susah nak pikiaq kena set alarm ka nak bangun awal ka apa kan. Sekali hari Isnin je dah ada event. Aku kena jadi patient untuk senior dalam course aku. Sebagai freshie, aku taknaklah nampak macam kekwat sangat taknak bergaul dalam aktiviti course, nanti tak pasal pasal kena banned. So aku decided untuk join sekaki. Dari apa yang aku tahu, ni macam exam besar gak la untuk senior. Ingat course engineering je ada exam bukan on paper? Ingat course fashion je ada exam bukan on paper? Optometry pun ada, gerek!

Exam ni melibatkan apa apa la berkenaan examination on eyes. Macam kau pergi klinik mata lepas tu kau mengadu kau tak berapa nak nampak ke or kau sakit mata ke, so kau akan experience these kind of tests la. So aku rasa agak bertuah sebenarnya sebab aku tak pernah buat eyes test. Selalunya kalau nak buat pun, kena bayar kan dekat luar? Yang ni free free je and senior pun akan layan kita macam layan patient betul - betul. Ikut philosophy optometrist la. Aku jadi patient untuk sorang akak bibir pink ni. Lawa juga, tapi aku tak ingat nama dia apa. Dia dah tahun ketiga dah, tahun depan last year dia then grad! Oh indah dunia!
Senior: Adik pernah cek mata sebelum ni?
Aku:     Tak.
Senior: Adik ada masalah rabun?
Aku:     Tak.
Senior: Ok. Adik pernah pakai cermin mata? Contact lens?
Aku:     Tak, tak.
Senior: Hmm *geleng kepala*

Akak tu pulak yang geleng kepala! Haha kesian aku nengoknya sampai dia buntu tak tahu nak buat test apa. Disebabkan aku buat - buat mengadu yang aku rasa aku ada silau, so dia pun baru boleh gerak langkah nak buat apa. Dia decide nak check sama ada aku ada rabun ke tak and check sama ada aku ada sebarang penyakit mata ke tak. Aku? Aku okay je apadehal kan hahahaha padahal cuaks dalam hati -.-"

So test sana sini, try pakai lens sana sini, teka huruf apa sana sini, tengok warna apa sana sini, kelepet mata sana sini (sakit), juling sikit sana sini, akhirnya alhamdulillah aku lulus semua test dengan jayanya! Bhahaha. Mengikut analisis akak tu, aku memang takda rabun langsung. Sebarang penyakit mata pun takda. Cuma aku ada silau sikit, mata kanan +0.75, mata kiri +0.05. Silau ni memang tak bahaya sangat, cuma dia sarankan aku pakai specs kalau aku nak memandu jauh malam - malam. Sebab before tu, aku mengadu kat dia aku silau tengok lampu kereta padahal in reality, AKU MANA DRIVE MEMALAM PUNG. Propa semua tu puihhhh. Konklusinya, semuanya selamat mihmihmih.

Sepatutnya sorang optometrist dan patient nya ada masa dalam 1 jam sengah. Tapi sesi aku dengan akak tu siap dalam 45 minit je. Hahaha bapak cepat. Sebab kebanyakan aku takda masalah, jadi kerja akak tu pun jadi senang dan mudah. So nak menghabiskan masa akak tu banyaklah tanya pasal family, pelajaran, sekolah semua. Akak tu quite friendly, jadi aku pun tak rasa awkward sangat. Jenis aku ni, orang diam aku diam. Orang cakap, aku dua kali ganda cakap. Senang je nak deal dengan aku, ye dak? Hikhok.

Lepas habis sesi test menge-test aku, Azim datang jumpa aku dekat MSU. Cewahh, surprise betul! Haha. Time tu dah agak lewat petang tapi sebab susah benor nak jumpa Azim ni, aku bolehkan juga la untuk spend time jap dengan dia. Disebabkan tesco extra pun takda benda yang menarik, aku ajak Azim lepak Mcd. Dah Azim taknak decide, aku decide la. Kalau lepak dengan aku ni, memang Mcd je jawab dia. Semua pengaruh Fatin!! Haha. Kali ni back to basic, aku order Double Cheese Burger. Minggu sebelum tu dah makan Samurai Burger. Sedap je burger tu, aku tak tahu apa masalah korang cakap burger tu tak sedap. Samurai kot? Haip Ninja! And lepak dengan Azim ni, mesti takda gambar. Haha. Masalah betul.


Curi dari blog Tima hikhik :D

Hari seterusnya (tak ingat hari apa) aku jumpa Fakhriah Fatin aka Tima! Lama tak lepak dengan minah ni. Last jumpa pun masa open house raya hari tu. Tu pun tak sempat nak borak banyak sebab yela Tima tuan rumah, busy. Yola faham. Tak plan pun nak keluar, sebab aku sebenarnya nak pergi sekolah je. Ada urusan sikit. So Tima ajak pergi breakfast sekali. Breakfast then pergi sekolah then lunch dekat Tutti Frutti. Bagus kan lunch dekat sana? Muehehehehe. Aku ni bukanlah penggemar TF ni sangat tapi dah sebab Tima ni dok mengidam, aku pun layankan je la. Tak tahu kenapa aku macam tak berminat dengan makanan 'moden' zaman sekarang macam TF ni, macarons, coolblog, red velvet, chatime entah ke apa apa lagi lah. Mana makanan ni tetiba wujud pun cheq tak tau -__-

Macarons pelik. Kan? Cakap ye...

The rest aku duduk rumah je makan tidur online study. Kan jumaat tu exam pleaselah sedar diri untuk study! Walaupun orang kata ni exam midsem je, subject pun bukan core, aku still rasa macam nak score. Tak pernah merasa dapat 4 flat. Kalau dapat, bukan ke best? :') Memandangkan ni exam pertama aku sejak pursue degree ni, naklah yang terbaik supaya aku boleh pakukan keyakinan aku. Bila kita yakin, insyaallah things will be better. Yakin ye, bukan mendabik dada. Jangan riak, jangan sombong. Ingat tu anak anak #notetoself

Main redah je ambil gambar ni using my phone hoho horlicks!

Kelmarin aku pergi Putrajaya! Awesome gila scenery dia. Highway smooth, landskap cantik, senibina impressive. Pusat pentadbiran in one place, senangkan kalau nak berurusan? Cuma aku rasa palat sikit sebab banyak traffic light. Haha. Memandangkan ni first time aku datang Putrajaya, jadi aku memang batak. Merasa juga lalu jambatan macam jambatan Penang tu. Nampak juga masjid Putrajaya wuuuu. Tak dapat nak ambil gambar sangat sebab tengah drive. Sempat capture dalam minda je la hikhik :D Kalau Shah Alam macam Putrajaya, mesti cantik kan. Mesti bersepah orang acah photographer dekat sini kan. Eh?

Thursday, October 4

Dah gapai apa yang kau nak?

Test test one two three ehem dah sebulan tak update blog aku rasa bagai dah hilang taring. Kau rasa?

" Ek eleh baru sebulan! Gua tak hapdet setahun tak kecoh pun! "

Okay selamba.

Apa pun, aku ucapkan selamat datang Oktober, kira hutang yang lepas lepas dengan September kira dah terhapus. Kalau ada yang tertinggal, kena bayar juga bulan ni. Faham? Alhamdulillah urusan aku yang lepas lepas pun banyak dah selesai. Macam berhenti kerja, daftar Universiti untuk sambung pengajian ijazah sarjana muda aku. Itu antara langkah yang paling besar yang aku buat dalam hidup aku setakat ni. Melangkah dari budak hingusan dilatih macam askar berperang dengan jadual padat di matriks, nah sekarang aku masuk U dapat kehidupan yang ala sepoi sepoi bahasa je keadaannya.

Rasanya jarang aku berkongsi benda yang bersifat peribadi dalam blog ni. Walaupun ia blog milik aku, berkisarkan kehidupan aku, tapi rata - rata apa yang aku bicarakan semuanya perkara atas angin saja. Kira kalau sesiapa yang berniat hendak mengenali aku melalui penulisan ku yang mentah ini, mungkin tak sampai objektifnya. Sebab aku menulis bukan kerna nama ( walaupun benda alah ni sounds cliche ) dan aku menulis pun mengikut mood. Kalau aku gembira, penulisan aku panjang berjela jela idea datang mencurah - curah. Kalau aku sedih, mulalah keluar segala ayat novel atau lirik - lirik lagu cinta yang frust menonggeng. Kalau aku bosan, beginilah.

Beginilah caranya.

Dua perenggan aku membebel tanpa permulaan atau hala tuju yang jelas. Ok jom kita berbalik ke landasan yang betul.

Bila aku semakin dewasa ni, aku banyak berfikir tentang hidup. Benda yang aku tak pernah ambil tahu sebelum ni tiba - tiba saja boleh memupuk rasa ingin tahu yang dah lama berehat dalam diri ni. Orang kata, biasalah anak muda. Rasa ingin tahu tu membuak - buak. Tapi aku rasa aku dah tak layak nak dipanggil anak muda. Pemikiran tu pun dah tak layak nak describe zaman aku. Sebab selalunya hal sedemikian digambarkan untuk budak sekolah. Realitinya, budak sekolah yang banyak menimbulkan trend - trend semasa dalam skop sosial di negara kita ni.

Isu paling ringan pun sekarang ni, pasal twitfamous di Twitter.

Tidak kira pada yang ambil kisah ataupun tidak, senario anak muda lingkungan 13-17 tahun memonopoli laman sosial dengan daya penarik yang ada pada diri mereka. Kadang - kadang aku sendiri tak faham, apa yang mereka buat sampaikan mereka boleh ada follower mereka sendiri? Dan apa yang follower ni dapat kalau mereka follow twitfamous ni? Sama ada sebab rupa, fesyen ataupun kualiti tweet mereka itu sendiri. Bagi diri aku sendiri, aku tak berapa nak layan hal remeh temeh ni. Mungkin sebab aku dah dewasa. Ada otak, dah reti pakai. Atau mungkin sebab, aku bukan 'anak muda' yang macam mana mereka gembar - gemburkan?

Dari kecik, aku dah pandai berangan - angan. Orang kata tak elok berangan - angan ni nanti apa pun tak boleh. Aku endahkan saja. Pantang aku ditinggalkan sendirian, mesti ada saja yang aku angankan. Kehidupan berkeluarga banyak memupuk aku untuk jadi independent. Walaupun aku anak bongsu, tapi akulah satu - satunya perempuan. Aku takda kawan untuk bermain. Takkanlah aku nak ajak Mama main masak - masak? Tak make sense langsung omputeh kata.

Dari kecik, cita - cita aku nak jadi pramugari. Selalu pakai kasut tumit tinggi sambil bawa beg tarik ke hulur hilir di rumah. Jalan catwalk ala ala model kemudian berhenti, posing sikit untuk mendapat pujian dari Mama Ayah. Haha aku tergelak bila fikirkannya sekarang. Dah beberapa tahun sekolah agama, aku tukar cita - cita mahu jadi doktor. Aku rasa jadi pramugari tak sopan sebab tak boleh pakai tudung. Bajunya pula seksi, kainnya pula terbelah. Tak apalah, kita cari kerja lain. Lagi satu, kalau cita - cita doktor, senang nak beri jawapan setiap kali cikgu tanya, " kenapa awak nak jadi doktor? "

" Sebab saya nak tolong orang. "

Biasalah budak - budak. Semua benda nak senang. Aku nak jadi doktor tapi tak pernah berusaha. Tak pernah serius. Yang aku tahu, buat saja apa yang cikgu suruh. Bila dah masuk alam sekolah menengah baru lah aku kukuhkan niat. Kukuhkan azam yang aku mesti belajar bersungguh - sungguh. Kalau bukan untuk aku, sekurang - kurangnya untuk kedua orang tua ku. Baru kita kenal penat lelah mereka. Bermula di sini, aku niatkan semuanya untuk mereka. Aku nak dapatkan 10 A masa SPM untuk melayakkan diri aku masuk matriks. Lepas habis matriks, aku nak masuk U. Aku nak ambil course optometri. Aku dah rancang dah segala - galanya dari awal. Cuma keputusan SPM aku tak mengikut kehendak. Takpa, aku redhakan saja. Aku bersyukur walaupun tak semua A tapi masih baik. Masih dalam level yang bagus.

Alhamdulillah, terima kasih Allah.

Sekarang aku masih berada di atas landasan yang betul. Walaupun aku pernah tersungkur, aku bangkit. Walaupun aku pernah terjatuh, aku tetap bangkit. Aku tetap mahu berjalan di atas landasan aku sendiri. Bukan landasan lain yang mungkin wujud kerana paksaan. Bukan landasan lain yang dibina oleh orang asing. Bukan.

Aku nak lakukan habis baik kali ni. Aku taknak berjalan lagi, aku nak berlari. Terus berlari laju. Doakan aku untuk perjuangan ku selama 4 tahun ni ye? Untuk jadi optometrist? :)

Oh ye, sebelum aku lupa. Ada video yang aku nak kongsikan. Pelakonnya adalah kawan aku sendiri, Adli dan Farhan. Aku suka konsepnya sebab aku memang sensitif dengan friendship thing ni. Nak faham dengan lebih mendalam, boleh tengok di YouTube sebab ada sinopsis disediakan. Renung - renungkan dan selamat beramal!